Motoroptimering i Värnamo - vi är Anslutna till tuningchip

Tcc Cars AB erbjuder motoroptimering för alla bilmärken

Boka tid

Maximera bilens prestanda och spara på bränsle

Är du i behov av motoroptimering för din bil i Värnamo? Då behöver du inte leta längre! TCC Cars erbjuder motoroptimeringstjänster för alla bilmärken. Vår erfarna och kunniga personal kommer att arbeta med din motor för att maximera dess prestanda och ge dig en mer kraftfull och bränslesnål körupplevelse.

Vi förstår att din bil är en viktig investering för dig, och vi är dedikerade till att ge dig de bästa möjliga resultaten när det gäller motoroptimering. Vårt team av certifierade tekniker använder endast de bästa verktyg en för att säkerställa att din bil får den omsorg den förtjänar. Våra motoroptimeringstjänster inkluderar en noggrann analys av din motor, där vi identifierar eventuella problem eller begränsningar. Vi kommer sedan att justera och kalibrera bilens elektroniska styrsystem för att optimera motorns prestanda. Vi erbjuder även anpassade lösningar för att uppfylla dina specifika behov och önskemål.

Vad är motoroptimering?

Motoroptimering är ett sätt att öka motorns effekt och vridmoment samtidigt som bränsleförbrukningen sänks. Med detta sänks även utsläppen av miljöskadliga ämnen. Detta sker via uppkoppling mot bilens mjukvara. I vår motoroptimering ingår alltid provkörning, laddtryckskontroll, diagnoskontroll och funktionskontroll.

Följande parametrar ändras under motoroptimering

  • Bränsle

  • Fyllnadsgrad

  • Tidpunkt för insprutning

  • Tändning

  • Laddtryck

  • Momentbegränsare

  • Rökbegränsare

  • Vridmoment

  • Fartspärr

Vilken typ av motoroptimering utför Tcc Cars AB?

Vi arbetar endast med skräddarsydd motoroptimering. Detta innebär att motorprogramvaran är skräddarsydd för just din bil och hänsyn tas till miltal, skick på turbo och andra delar i motorn men även fordonets användningsområde. 

Vi arbetar inte med Trimchip, där en uppdaterad mjukvara ersätter bilens originalmjukvara, då detta inte är en optimal lösning för bilen. Hänsyn tas inte till miltal, användningsområde eller motorns skick då mjukvaran ger en förutbestämd effektökning.

Högre vridmoment

Med en motoroptimering kan bilens vridmoment bli högre, vilket ger ett antal fördelar. Motorn har högre effekt vid låga varvtal och behåller samma varvtal exempelvis en uppförsbacke kommer.

Sänkt bränsleförbrukning

En fördel som är ännu mer relevant med de höga bränslepriserna är att bränsleförbrukningen sänks. På så sätt sparar du in långsiktigt på din ekonomi och du kan lägga pengarna på annat.

Ökad acceleration

En motoroptimering resulterar oftast i att bilen blir allmänt mer kvick. Accelerationen och responsen ökar, vilket bidrar till en ökad körglädje. Du får helt enkelt det där "lilla extra". Detta är riktigt praktiskt vid omkörningar.

Vad väntar du på?

Ring oss idag för att boka motoroptimering: 0707-367 636