Service & reparation av bil & däckservice i Värnamo

Boka bilservice eller reparation hos Tcc Cars AB

Boka tid

Tcc Cars AB - Erfaren bilverkstad i Värnamo

Letar du efter en pålitlig bilverkstad i Värnamo? Då har du kommit rätt! På TCC Cars tar vi hand om alla bilmärken och erbjuder en mängd olika tjänster för att hålla din bil i toppskick. Oavsett om du behöver en vanlig service enligt tillverkarens rekommendationer, felsökning eller reparation, kan vi hjälpa dig. Boka din tid hos oss redan idag för att få den bästa vården för din bil.

Vårt team av erfarna mekaniker har gedigen kunskap och expertis inom bilreparation och underhåll. Vi tar hand om allt från enkla åtgärder som oljebyten och däckbyte till mer omfattande reparationer. Med hjälp av modern utrustning och verktyg kan vi snabbt och effektivt lösa alla problem som din bil kan ha.

Vi utför

  • Glödlampsbyten

  • Milbaserad service

  • Byte av bromsar

  • Installation av motorvärmare

  • Installation av Dragkrok

  • El-felsökning

  • Diag. avläsning med dator

  • Motorarbeten Topplocksrenovering, planing osv

Bilservice och reparationsarbeten av högsta kvalitet

Vare sig det är årlig service, reparation eller renovering av veteranbilar som behöver göras, kan du lita på att TCC Cars hjälper dig.

Service & underhåll

Service är en av de kontinuerliga åtgärderna som bilen behöver för att den ska vara i fortsatt gott skick. På så sätt förlänger man bilens livslängd och motorslitage förhindras. Det finns olika slags serviceåtgärder beroende på hur långt bilen har gått och vilken service det är dags för. Motorolja och filter byts ut varje år, medan kamrem och tändstift har längre intervaller. Tänk även på att serviceintervallerna sätts av tillverkaren vilket gör att serviceintervallerna för varje bilmodell varierar. Behöver du serva din bil är du varmt välkommen till oss. Vi utför service på din bil, enligt tillverkarens program.

Reparation & felsökning

Kör bilen ryckigt, vägrar den accelerar som den en gång gjorde? Kanske låter det onormalt från bilen, vilket kan vara obehagligt. Något är uppenbarligen fel med bilen och då bör du absolut inte vänta. När detta sker måste du lämna in bilen till verkstaden för felsökning och reparation. Ju längre tid du kör med detta fel, desto värre riskerar problemet att bli, vilket i sin tur kan bli en riktigt dyr historia för bilägaren. Vi har kompetensen, den senaste diagnostikutrustningen för att felsöka bilen och identifiera bilens problem. Vi använder endast reservdelar av högsta kvalitet för att arbetet ska vara så bra som möjligt.

Kamremsbyte

Vid en större service kan det vara dags att byta ett flertal komponenter som annars inte byts ut i den årliga servicen. Ett exempel på detta är kamremmen eller kamkedjan som blir allt vanligare. Den byts oftast ut mellan 8000-12000 mil, men för att veta säkert när exakt den ska bytas ut är det högst rekommenderat att titta på tillverkarens rekommendationer. Vi har tillgång till den informationen och byter ut kamremmen / kamkedjan med alla tillhörande delar så att den håller i flera år framöver. Kamremmen ser till att de rörliga delarna i motorn såsom kamaxeln och vevaxeln jobbar tillsammans. När kamremmen slits riskerar den att spricka och de olika delarna kan braka ihop, vilket är anledningen till att du bör byta kamremmen enligt intervallet.

Hjulinställning

En korrekt hjulinställning är avgörande för din bils prestanda, säkerhet och bränsleförbrukning. När hjulen är felinställda kan det leda till ojämn slitning på dina däck, ökad bränsleförbrukning och sämre väghållning. Genom att regelbundet genomföra hjulinställning kan du förlänga däckens livslängd, spara pengar på bränslet och säkerställa en smidig och säker körupplevelse. Vårt erfarna team av mekaniker har den kunskap och expertis som krävs för att utföra hjulinställningar på ett noggrant och effektivt sätt. Vi använder toppmoderna verktyg och mätinstrument för att säkerställa att dina hjul är perfekt balanserade och rätt inställda enligt tillverkarens specifikationer. 

Motorarbeten

Läcker det inuti motorn? Är kompressionen för låg i cylindern? Då behöver vissa delar i motorn sannolikt bytas ut. Vi byter ut delar ur motorn, byter topplockspackning, utför topplocksplaning, byter ut ventiler, kamaxlar och andra delar i motorn. Vi har flera års erfarenhet av att renovera motorer till bilar, traktorer och båtar.

Veteranbilar

Vårt företag har lång erfarenhet av att arbeta med olika slags veteranfordon som exempelvis gamla amerikanska klassiker eller gamla Volvo och Saab-modeller. Vi har god kännedom om dessa bilars egenskaper, delar och ett brett kontaktnät där vi kan få tag på reservdelar. Hos oss är din veteranbil omhändertagen som om den vore vår egen.

Husbil

Vi förstår att din husbil är mer än bara ett fordon för dig. Det är en investering som ger dig möjligheten att utforska nya platser och skapa minnen med din familj och vänner. Därför är det viktigt att du väljer en verkstad som kan ta hand om din husbil med omsorg och professionalism.

Släp

Om du letar efter pålitlig och professionell service och reparation av ditt släp, så har du kommit till rätt ställe. Hos TCC Cars är vi experter på att ta hand om alla typer av släp och vi är dedikerade till att ge våra kunder den bästa möjliga servicen. Vi erbjuder ett brett utbud av tjänster för att säkerställa att ditt släp är i fortsatt toppskick.

Service & reparation båtmotor

Vi förstår vikten av att ha en väl fungerande båtmotor, särskilt under sommarsäsongen när du vill njuta av din tid på sjön. Vårt team av kunniga tekniker har den kompetens och erfarenhet som krävs för att säkerställa att din båtmotor är i toppskick och redo för äventyr.

Svart A-traktor - A-traktor spärr - Wikimedia - MaxW123

A-traktor spärr

A-traktorer, även kallat EPA-traktor blir alltmer populärt på vägarna och har till viss del ersatt mopedbilarna. Vi erbjuder lösningar till ett flertal bilmodeller som går ut på att bilens toppfart spärras till 30 km/h via motorstyrsystemet. Efter att spärren är installerad skriver vi ut intyg så att du kan köra tryggt och säkert med din A-traktor.

Däckservice

Behöver däcken ses över eller bytas för säsongen? Vi utför allting inom däckservice.

Däckbyte

Dags att byta däck för säsongen eller är de befintliga däcken för slitna? Oavsett vad anledningen är kan du låta oss byta däcken på din bil.

Omläggning av däck

Har du ett par nya däck som ska läggas på dina befintliga fälgar? Ibland vill man kanske bara byta ut däcken men inte fälgarna. Vi utför balansering professionellt och effektivt.

Däckbalansering

Känner du skakningar under körning? Då kan det vara dags för däckbalansering. Vi har kompetensen och utrustning för att balansera dina däck.

Däckförsäljning

Är du ute efter nya däck, kanske är du osäker på vad som passar just din bil? Vi säljer däck och kan med vår expertis hjälpa dig att hitta däck som passar din bil och är enligt dina önskemål.

Vad väntar du på?

Ring oss idag för att boka service, reparation eller däckservice: 0707-367 636